Japansk omelett (Tamagoyaki)

På ett svart fat ser vi två omeletter mer lite sjögräs som är knutet som ett bälte på mitten.

Publicerat:

En läcker omelett från det Japanska köket.

Ingredienser

  • 8st
    ägg
  • 2msk
    socker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1msk
    mirin/sött risvin
  • 1msk
    sake
  • 180 g
    bonito dashi/ Japansk fiskbuljong
  • neutral olja för stekning

Så lagar du

1. Vispa samman ingredienser (utom olja) 

2. Olja noggrant in pannan med en bit hushållspapper (häll oljan i en skål och doppa papper i skålen)

3. Häll i lite av äggblandningen i pannan och låt den stelna, i Japan görs Tamagoyaki i fyrkantiga pannor.
Vik omeletten till den korta sidan av pannan.

4. Häll i lite mer av äggblandningen och fortsätt vika omeletten som en rulltårta längst ner i pannan.

5. När omelett-rulltårtan är klar kan den skäras i skivor innan servering. 

Dela det här receptet med dina vänner!