Salvia whiskey sour

Publicerat:
2022-10-28Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Sockerlag
- 1½dlströsocker
- 1dlvatten
- 5salviablad
Whiskey sour
- 20clbourbon whiskey
- 10clcitronjuice, färskpressad
- 8clsalviasockerlag, kall
- 1äggvita
- salviablad och is till servering
Så lagar du
1. Börja med att koka sockerlag genom att blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp på svag värme tills sockret löst sig. Svalna och låt stå kallt åtminstone 12 timmar innan du tar upp salviabladen och häller upp sockerlagen på flaska. Ju längre den står med salvian desto mer smak.
2. Kyl glasen med is under tiden du gör drinken. Blanda alla ingredienser i en shaker tillsammans med 1-2 isbitar. Du får eventuellt göra två drinkar åt gången beroende på storlek på shaker.
3. Sätt på locket och skaka ordentligt tills du har en skummig drink. Häll på väl kylda glas och servera direkt eventuellt dekorerad med salviablad.
Tips
Gör gärna en större sats av sockerlagen när du väl kokar. Den klarar sig flera månader i kylskåp!