Bubbel med mimosais

Publicerat:
2025-04-11Här kommer en inspiration till en festlig och enkel fördrink. Det som eventuellt krävs i tid, förutom frystiden, är inhandling av silikonformarna. Dessa köper du i butiker där porslin och köksutrustning finns. De är väldigt användbara och inte så dyra. Tips, prova med fler färgglada drycker såsom hallon, blåbär och lingon samt experimentera med att frysa in olika bär och frukter.
Ingredienser
4 - 8portioner
- 3-4stapelsiner
- 1mskGrand manier
- 1flaska bubbel, Cava, Prosecco, Champagne, alkoholfritt bubbel
- rosmarin
- isform i silikon för stora iskuber. Finns i butiker med porslin och köksutrustning för hem.
Så lagar du
- Skär apelsinen i hälften, lägg köttsidan nedåt och skär i tunna halvmånar. Skiva tunnt!
- Lägg två apelsinskivor på varandra och vik ihop i is-formen.
- Lägg i en liten topp rosmarin.
- Pressa ur juicen ur apelsinen och blanda med lite Grand manier.
- Häll i juiceblandningen i is-formen.
- Frys dem ordentligt.
- Ta ur dem ur formen och lägg iskuben i breda svängare.
- Häll på bubbel.