Hemmagjord "vuxenläsk"

Ett glas med bärnstensgul dryck som garnerats med en kvist.

Ingredienser

1 - 1portioner

Rostad skocka med äpple

  • 60ml
    jordärtskockssocker *
  • 15ml
    äppelmust
  • 15ml
    pressad citron
  • 120ml
    vatten

Beertail a la Beppe

  • 50ml
    jordärtskocksocker*
  • 25ml
    pressad citron
  • 80 ml
    alkoholfri Hoppy Lager

Rostat Jordärtskockssocker

  • 300g
    jordärtskocka
  • 500g
    vatten
  • 500g
    socker

Så lagar du

Rostad skocka med äpple

  1. Rör först blandningen med is för att kyla den och tillsätt i valfri kolsyremaskin.
  2. Låt stå en stund så bubblorna ”lugnar” ner sig.
  3. (Har du ingen kolsyremaskin använd 120 ml kolsyrat vatten istället.)

 

Beertail a la Beppe

  1. Skaka alla ingredienser förutom ölen.
  2. Tillsätt ölen i ett glas som är fyllt med is. 
  3. Toppa med det skakade innehållet.

 

Rostad jordärtskockssockerlag

  1. Dela jordärtskockan och lägg på en bakblåt, rosta  mitt i ugnen i ungefär 30 min på 225c.
  2. Lägg  jordärtskockan i 500gr vatten och 500gr socker i en kastrull. Koka upp och låt dra i ca. 30 min innan du lyfter ut jordärtskockorna och behåller lagen.

 

Dela det här receptet med dina vänner!