Ingredienser
1 - 1portioner
Rostad skocka med äpple
- 60mljordärtskockssocker *
- 15mläppelmust
- 15mlpressad citron
- 120mlvatten
Beertail a la Beppe
- 50mljordärtskocksocker*
- 25mlpressad citron
- 80 mlalkoholfri Hoppy Lager
Rostat Jordärtskockssocker
- 300gjordärtskocka
- 500gvatten
- 500gsocker
Så lagar du
Rostad skocka med äpple
- Rör först blandningen med is för att kyla den och tillsätt i valfri kolsyremaskin.
- Låt stå en stund så bubblorna ”lugnar” ner sig.
- (Har du ingen kolsyremaskin använd 120 ml kolsyrat vatten istället.)
Beertail a la Beppe
- Skaka alla ingredienser förutom ölen.
- Tillsätt ölen i ett glas som är fyllt med is.
- Toppa med det skakade innehållet.
Rostad jordärtskockssockerlag
- Dela jordärtskockan och lägg på en bakblåt, rosta mitt i ugnen i ungefär 30 min på 225c.
- Lägg jordärtskockan i 500gr vatten och 500gr socker i en kastrull. Koka upp och låt dra i ca. 30 min innan du lyfter ut jordärtskockorna och behåller lagen.