Svampmästarens svill

Publicerat:
2021-09-03Ättikssvamp är ett utmärkt tillbehör till t.ex. grytor och gratänger när man vill ha ett tillbehör med lite sting. Svillen är också ett utmärkt alternativ för sillen på julbordet.
Ingredienser
Ättikslag
- 1dlättika 12%
- 2dlsocker
- 3dlvatten
Svill
- 200gkungsmussling eller annan lämplig svamp
- 1-2stmorötter
- 1strödlök
- hela vitpepparkorn
- lagerblad
- (senapsfrön)
Så lagar du
- Koka upp ättikslagen och låt den svalna.
- Skär upp svampen och stek den i lite olja.
- Skär upp moroten i slantar och rödlöken i ringar.
- När ättikslagen svalnat, varva den med de övriga ingredienserna i en steriliserad glasburk. Förvara burken i kylskåp.
Svillen är klar att serveras efter två dygn.