Svampmästarens svill

Svampmästarens svill

Publicerat:

Ättikssvamp är ett utmärkt tillbehör till t.ex. grytor och gratänger när man vill ha ett tillbehör med lite sting. Svillen är också ett utmärkt alternativ för sillen på julbordet.

Ingredienser

Ättikslag

  • 1dl
    ättika 12%
  • 2dl
    socker
  • 3dl
    vatten

Svill

  • 200g
    kungsmussling eller annan lämplig svamp
  • 1-2st
    morötter
  • 1st
    rödlök
  • hela vitpepparkorn
  • lagerblad
  • (senapsfrön)

Så lagar du

  1. Koka upp ättikslagen och låt den svalna.
  2. Skär upp svampen och stek den i lite olja.
  3. Skär upp moroten i slantar och rödlöken i ringar.
  4. När ättikslagen svalnat, varva den med de övriga ingredienserna i en steriliserad glasburk. Förvara burken i kylskåp.

Svillen är klar att serveras efter två dygn.

Dela det här receptet med dina vänner!