Älgtunga

En kåsa med buljong och köttbitar

Ingredienser

  • 1st
    älgtunga
  • 4tsk
    salt
  • hel svart eller vit peppar
  • 1st
    lagerblad
  • 2liter
    vatten
  • örter från skogen (Exempelvis: hänglav, grankvist, enriskvist.)

Så lagar du

  1. Koka älgtungan i vatten, salt, pepparkorn och lagerblad på svag värme under lock i ca 2 timmar.
  2. Ta upp tungan från buljongen och låt svalna av. 
  3. Skala av ytterhöjet på tungan och skiva sedan upp i ca 3mm tunna skivor. 
     

Servering 

  1. Koka upp tungan i buljongen i en gryta eller kaffepanna över elden. 
  2. Tillsätt lite ätbara växter och örter ifrån skogen i buljongen. Exempelvis: hänglav, grankvist, enriskvist. Låt örterna sjuda med i grytan/pannan i ca 10-20 min. 
  3. Tag upp tungan och lägg i en kosa, mugg eller djuptallrik.
  4. Sila och häll över den varma buljongen och servera. 

Dela det här receptet med dina vänner!