Ingredienser
- 1stälgtunga
- 4tsksalt
- hel svart eller vit peppar
- 1stlagerblad
- 2litervatten
- örter från skogen (Exempelvis: hänglav, grankvist, enriskvist.)
Så lagar du
- Koka älgtungan i vatten, salt, pepparkorn och lagerblad på svag värme under lock i ca 2 timmar.
- Ta upp tungan från buljongen och låt svalna av.
- Skala av ytterhöjet på tungan och skiva sedan upp i ca 3mm tunna skivor.
Servering
- Koka upp tungan i buljongen i en gryta eller kaffepanna över elden.
- Tillsätt lite ätbara växter och örter ifrån skogen i buljongen. Exempelvis: hänglav, grankvist, enriskvist. Låt örterna sjuda med i grytan/pannan i ca 10-20 min.
- Tag upp tungan och lägg i en kosa, mugg eller djuptallrik.
- Sila och häll över den varma buljongen och servera.