Asiatisk wrap
Publicerat:
2022-11-21Tillagningstid:
Nyttig och fräsh wrap med asiatiska smaker
Ingredienser
2portioner
- 1/2rödkål
- 1knippa(or)salladslök
- 1paketglasnudlar
- 2stmorötter
- 1 knippa(or)koriander
- 1stpaprika
- 1pakethalloumi
- 4dlsesamfrön
- 3stägg
- 1mskkokosolja till pensling
- 1stscharlottenlök
- 1stapelsin
- 1stlime
- 2msksesamolja
- 1stchili
- 1stvitlöksklyfta
- 1knippa(or)vårlök
- 1msksoya
- 1krmsalt
- 1krmpeppar
Dipp:
- 1dlvegansk mayo
- 1msksriracha
- 2mskkimchi
- 1tskhonung till kimchidipp
- 1 tskhonung till citrusdipp
Så lagar du
- Hacka och strimla grönsaker.
- Kimchi-dipp: hacka kimchi. Blanda med vegansk majonnäs, honung och sriracha. Mixa allt i en mixer.
- Sesam och citrus-dipp: Hacka chili, koriander, ingefära, vitlök, vårlök och schalottenlök. Riv apelsin och lime zest. Pressa lime och apelsinjuice. Tillsätt soya, salt och peppar. Låt dra i kylskåpet i ca 15 minuter eller mer.
- Stek skivad halloumi.
- Blötlägg rispapper i kallt vatten.
- Fyll rispappret med halloumin och grönsakerna.
- Vik ihop till en wrap och doppa wrapen i ett vispat ägg och sedan i sesamfrön.
- Pensla kokosfett i stekpannan.
- Stek wrapen på låg värme tills den får en fin stekyta
- Ringla kimchi-dippen över wrapsen och dippa varje tugga i citrus-sesam-dippen.