Asiatisk wrap

Asiatisk wrap

Publicerat:

Tillagningstid:

Nyttig och fräsh wrap med asiatiska smaker

Ingredienser

2portioner

  • 1/2
    rödkål
  • 1knippa(or)
    salladslök
  • 1paket
    glasnudlar
  • 2st
    morötter
  • 1 knippa(or)
    koriander
  • 1st
    paprika
  • 1paket
    halloumi
  • 4dl
    sesamfrön
  • 3st
    ägg
  • 1msk
    kokosolja till pensling
  • 1st
    scharlottenlök
  • 1st
    apelsin
  • 1st
    lime
  • 2msk
    sesamolja
  • 1st
    chili
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1knippa(or)
    vårlök
  • 1msk
    soya
  • 1krm
    salt
  • 1krm
    peppar

Dipp:

  • 1dl
    vegansk mayo
  • 1msk
    sriracha
  • 2msk
    kimchi
  • 1tsk
    honung till kimchidipp
  • 1 tsk
    honung till citrusdipp

Så lagar du

  1. Hacka och strimla grönsaker. 
  2. Kimchi-dipp: hacka kimchi. Blanda med vegansk majonnäs, honung och sriracha. Mixa allt i en mixer.   
  3. Sesam och citrus-dipp: Hacka chili, koriander, ingefära, vitlök, vårlök och schalottenlök. Riv apelsin och lime zest. Pressa lime och apelsinjuice. Tillsätt soya, salt och peppar. Låt dra i kylskåpet i ca 15 minuter eller mer. 
  4. Stek skivad halloumi.
  5. Blötlägg rispapper i kallt vatten. 
  6. Fyll rispappret med halloumin och grönsakerna. 
  7. Vik ihop till en wrap och doppa wrapen i ett vispat ägg och sedan i sesamfrön.
  8. Pensla kokosfett i stekpannan.  
  9. Stek wrapen på låg värme tills den får en fin stekyta
  10. Ringla kimchi-dippen över wrapsen och dippa varje tugga i citrus-sesam-dippen. 
     

Dela det här receptet med dina vänner!