Halloweenapelsin med skuggfluff

Halloweenapelsin med skuggfluff.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gör Sommarskuggans halloweenspecial: Apelsin med pumpaansikte, fylld med smaskigt skuggfluff. Eller är det skuggslem?

Ingredienser

1portioner

  • 1
    apelsin, vanlig eller blodapelsin
  • 1,5dl
    grädde
  • godis, t ex godismaskar (75 gram) eller ca 15 geléhallon
  • svart karamellfärg

Så lagar du

Skuggflugg

  1. Lägg grädde och godis i en kastrull.
  2. Smält ihop under omrörning.
  3. När allt godis smält ihop med grädden, färga svart med karamellfärg.
  4. Låt blandningen svalna minst 4-6 timmar.
  5. Vispa med elvisp så att det blir lite fluffigt.

Apelsin

  1. Skär av toppen på apelsinen.
  2. Skär på insidan av skalet i fruktköttet så att det släpper från kanten.
  3. Ta hjälp av en sked och gröp ur fruktköttet ur apelsinen. Spara i en skål.
  4. Skär ut apelsinen som ett pumpaansikte.
  5. Skär fruktköttet i bitar och lägg på botten av apelsinen.

Montering

  1. Fyll apelsinen med skuggfluffet.
  2. Ställ i kylskåp och låt det bli riktigt kallt innan du äter.

Dela det här receptet med dina vänner!