Pumpapuré med brynt smör

Publicerat:
2022-11-01Tillagningstid:
Det finns en mängd olika varianter av pumpa. Hokkaido och Butternut är kanske de som är enklast att få tag i och som också gör sig väldigt bra som höstmiddag. Det här moset kan serveras till en gryta som Brasato eller med smörstekt torsk till exempel. Det brynta smöret ger en rostad, nötig smak.
Ingredienser
4portioner
- 1sthokkaidopumpa eller Butternut på ca 500 g
- 100gsmör
- 3-4stsalviablad
- salt och peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Dela pumpan mitt itu och ta ut kärnorna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittsidan ner. Sätt in i ugnen i 45 – 60 minuter. Pumpan ska vara helt mjuk.
3. Låt pumpan svalna innan du gröper ur fruktköttet ur skalet. Lägg i en bunke.
4. Bryn smöret i en liten kastrull under omrörning. Det ska skumma och dofta nötigt. Lägg i salviabladen och låt dem fräsa med.
5. Blanda ner smöret med pumpan, mosa lätt med en gaffel. Samma av med salt och peppar