Inkokta päron med varm chokladmousse

Publicerat:
2023-04-28Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Ingredienser till inlagda päron
- 4stfasta päron
- 1litervatten
- 2dlråsocker
- 0,5stpressad citron
- 4kvist(ar)färsk mynta
Ingredienser till varm chokladmousse
- 1,1dlvispgrädde
- 190gmjölkchoklad
- 3-4stäggvitor
Till servering
- vaniljglass
Så lagar du
Inlagda päron
1. Koka upp vatten tillsammans med råsocker, citron och mynta.
2. Skala päronen och lägg dem i den varma lagen.
3. koka päronen tills de mjuknat, ca 10 minuter.
4. Låt päronen svalna i lagen.
5. Ta upp de och gröp ur kärnhuset med ett håljärn eller dela de på mitten och gröp ur kärnhuset med en liten sked.
Varm chokladmousse
6. Värm grädden till kokpunkten och ta av från spisen.
7. Bryt chokladen i små bitar och vispa ner den i den varma grädden, lite i taget.
8. Rör tills allt har smällt.
9. Sila äggvitorna genom en finmaskig sil så att du får bort allt som kan klumpa sig. Vispa sakta ner äggvitorna i chokladen.
10. Häll upp i en sifon, stäng den ordentligt och tryck i tre patroner.
11. Tillaga chokladmoussen i sifonen i en soue vide på 65 grader i en timme eller i diskmaskinen på ett 65 gradigt program.
12. Servera päronen med den varma chokladmoussen och vaniljglass.