Carbonara med persiljerot och purjolök

Publicerat:
2023-10-11Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
2portioner
- 1stpurjolök
- 3klyfta(or)vitlök
- 200gpersiljerot eller palsternacka
- 200gchampinjoner
- 3stäggulor
- 0,5dlhavregrädde
- 1dlriven parmesan (ca 50g) + lite extra till servering
- 0,5tskchiliflingor
- 300gpasta (till exempel tagliatelle)
- salt och svartpeppar
- olja att steka i
Så lagar du
1. Tvätta och skiva purjolöken. Skala och riv vitlöken. Tvätta persiljerötterna och skär i små bitar. Skär champinjonerna i bitar på fyra.
2. Värm olja i en panna. Lägg i purjo, persiljerot, champinjoner och en halv tesked salt. Stek tills grönsakerna mjuknar, men fortfarande har tuggmotstånd kvar. Blanda i vitlöken och stek ytterligare någon minut.
3. Blanda äggulor, grädde och ost i en skål. Smaksätt med chili, salt och peppar.
4. Koka pastan i välsaltat vatten, men låt koka några minuter under det som anges på paketet, pastan ska vara al dente. Häll 1-2 dl av pastavattnet i pannan, blanda i pastan och äggblandningen och låt pastan koka klart i såsen i ungefär två minuter, tills vattnet har kokat in.
5. Servera pastan med mer parmesan och chiliflakes.