Krämig svartkålspasta

Publicerat:
2023-10-11Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
2portioner
- 1litervatten
- 2stlökar
- 4klyfta(or)vitlök
- 1stkålrabbi
- 200gsvartkål
- 200gfrysta ärtor
- 0,5stcitron (saften)
- 30gsmör
- 1,5dlriven parmesan
- 350gpasta
- 1stburrata (valfri)
- olja att steka i
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Häll vattnet i en panna. Är pannan inte tillräckligt stor kan du tillsätta mer vatten senare. Skala lök och vitlök och dela löken i klyftor. Skär kålrabbin i mindre bitar. Koka lök, vitlök och kålrabbi mjuka i stekpannan i ungefär 10 minuter.
2. Hacka svartkålen, inklusive stjälk i mindre bitar. Då kålrabbin mjuknat något, blanda i svartkål, ärter och citronsaft och låt puttra tills grönsakerna mjuknat, ungefär 7 minuter. Se till att salta. Citronsaften tillsätter man för att behålla den gröna färgen på såsen.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. Rör ner smör och parmesan. Då osten smultit, mixar du såsen slät i en mixer eller med en stavmixer. Smaka av såsen och kontrollera ifall det behövs mer fett eller salt.
5. Häll tillbaka såsen i pannan, blanda ner pastan och servera pastan med burrata och färskmalen svartpeppar om du vill ha den festligare.