Krämig svartkålspasta

Pasta med svartkål och en klick burrata ovanpå

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Kokboksförfattaren Tara Junkers krämiga svartkålspasta är en perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga.

Ingredienser

2portioner

  • 1liter
    vatten
  • 2st
    lökar
  • 4klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    kålrabbi
  • 200g
    svartkål
  • 200g
    frysta ärtor
  • 0,5st
    citron (saften)
  • 30g
    smör
  • 1,5dl
    riven parmesan
  • 350g
    pasta
  • 1st
    burrata (valfri)
  • olja att steka i
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Häll vattnet i en panna. Är pannan inte tillräckligt stor kan du tillsätta mer vatten senare. Skala lök och vitlök och dela löken i klyftor. Skär kålrabbin i mindre bitar. Koka lök, vitlök och kålrabbi mjuka i stekpannan i ungefär 10 minuter.
2. Hacka svartkålen, inklusive stjälk i mindre bitar. Då kålrabbin mjuknat något, blanda i svartkål, ärter och citronsaft och låt puttra tills grönsakerna mjuknat, ungefär 7 minuter. Se till att salta. Citronsaften tillsätter man för att behålla den gröna färgen på såsen.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. Rör ner smör och parmesan. Då osten smultit, mixar du såsen slät i en mixer eller med en stavmixer. Smaka av såsen och kontrollera ifall det behövs mer fett eller salt.
5. Häll tillbaka såsen i pannan, blanda ner pastan och servera pastan med burrata och färskmalen svartpeppar om du vill ha den festligare.

Dela det här receptet med dina vänner!