Cheesecake med gulbeta och grillad grädde

På tårtfat står en cheesecake med gulbetor och rökt grädde toppad med blommor

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En salt cheesecake är alltid lika festlig och är perfekt bjudmat. Börjar du vara trött på den klassiska varianten med lax kommer nu uppföljaren med gulbeta och rökt grädde, som är minst lika god som originalet.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 4dl
    naturell färskost
  • 4dl
    grädde
  • 1st
    kolbrikett
  • 200g
    kokt gulbeta
  • 1knippa(or)
    gräslök
  • 3msk
    riven pepparrot
  • 6st
    gelatinblad (eller agar agar)
  • 5skiva(or)
    skivor maltlimpa
  • 100g
    brynt smör
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

1. Mixa limpan med brynt smör och tryck ut i en springform. Ställ formen i kylen.

2. Plocka en glödande brikett ur grillen och doppa i kall grädde i 20 sekunder.

3. Lägg tillbaka briketten i grillen.

4. Tärna betorna och salta och sockra i minst 15 minuter. Häll av eventuell vätska och torka av betorna.

5. Värm upp 1 dl grädde och smält gelatinet i grädden. Blanda övrig grädde, färskost, örter, pepparrot och gulbeta. Rör i varm grädde med gelatin.

6. Smaka av med salt.

7. Häll smeten i formen och låt stelna några timmar i kylen.

8. Garnera med dillkronor och blomsterkrasse.


 

Dela det här receptet med dina vänner!