Cheesecake med gulbeta och grillad grädde

Publicerat:
2023-08-16Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
8 - 10portioner
- 4dlnaturell färskost
- 4dlgrädde
- 1stkolbrikett
- 200gkokt gulbeta
- 1knippa(or)gräslök
- 3mskriven pepparrot
- 6stgelatinblad (eller agar agar)
- 5skiva(or)skivor maltlimpa
- 100gbrynt smör
- 1nypa(or)salt
Så lagar du
1. Mixa limpan med brynt smör och tryck ut i en springform. Ställ formen i kylen.
2. Plocka en glödande brikett ur grillen och doppa i kall grädde i 20 sekunder.
3. Lägg tillbaka briketten i grillen.
4. Tärna betorna och salta och sockra i minst 15 minuter. Häll av eventuell vätska och torka av betorna.
5. Värm upp 1 dl grädde och smält gelatinet i grädden. Blanda övrig grädde, färskost, örter, pepparrot och gulbeta. Rör i varm grädde med gelatin.
6. Smaka av med salt.
7. Häll smeten i formen och låt stelna några timmar i kylen.
8. Garnera med dillkronor och blomsterkrasse.