Chokladboll på pinne

Små chokladbollar på pinnar.

Publicerat:

Dags att lyxa till den klassiska chokladbollen genom att doppa den i choklad och sätta den på en pinne. Perfekt på fest!

Ingredienser

10portioner

  • 100g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 3msk
    kakao
  • ½krm
    salt
  • 3dl
    havregryn
  • 2msk
    kallt starkt kaffe
  • 200g
    mörk choklad
  • 3dl
    olika strössel i skålar
  • kokos i en skål
  • grillpinnar, minst 10 stycken

Så lagar du

  1. Smält smör och blanda med socker, vaniljsocker, kakao, salt och kaffe. 
  2. Tillsätt havregryn och blanda till en jämn smet. Kyl i 40 minuter. 
  3. Rulla smeten till bollar och sätt dem på grillpinnar. 
  4. Smält mörk choklad i mikro eller i vattenbad. 
  5. Doppa bollarna i chokladen och rulla i strössel eller kokos. 
  6. Låt stelna i kylskåp och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!