Prinsessmuffin

Ett fat med två prinsessmuffins.

Publicerat:

En tårta var till alla kompisar? Jo det går med prinsessmuffins! Det är en minivariant av princesstårta som man gör med muffins! Smart va?

Ingredienser

12portioner

Muffins

  • 200g
    rumsvarmt smör
  • 3dl
    strösocker
  • 3st
    ägg
  • ½dl
    mjölk
  • 1st
    citron, finrivet skal
  • 4dl
    vetemjöl
  • tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    vaniljpulver

Vaniljkräm

  • 2st
    äggula
  • 2msk
    strösocker
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1msk
    vaniljsocker
  • grön marsipan
  • marsipanrosor

Så lagar du

Värm ugnen till 200 grader.

Muffins

  1. Vispa smör och socker krämigt. 
  2. Tillsätt ägg, ett i taget, och blanda. 
  3. Rör i mjölk.
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd ner det i smeten.
  5. Riv lite citronskal i smeten.
  6. Fyll muffinsformar till lite mer än hälften och grädda i 15-20 minuter.

 

Vaniljkräm

  1. 1. Vispa äggulor med socker och vaniljsocker tills det blir fluffigt.
  2. 2. Vispa grädde och blanda en del av den med äggvispet.

 

Dekorera

  1. Dela varje muffin i tre delar och bre på hallonsylt, vaniljkräm och grädde.
  2. Täck med utplattad grön marsipan och dekorera med en marsipanros.

Dela det här receptet med dina vänner!