Vit kladdkaka

Publicerat:
2025-04-19Finns det nåt godare än kladdkaka? Nu ska vi baka en vit variant. Kladdkaka fast med vit choklad istället för mörk.
Ingredienser
12portioner
- 100gsmör
- 100gvit choklad
- 2dlströsocker
- 1tskvaniljsocker
- 1krmsalt
- 2stägg
- 2dlvetemjöl
- Grädde för dekoration (ca 2 dl)
- strössel
Så lagar du
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smält smör i en kastrull och ta bort från värmen.
- Pensla en rund ugnsform med lite av smöret.
- Bryt vit choklad i bitar och rör ner i det smälta smöret.
- Tillsätt socker, vaniljsocker och salt. Rör om.
- Knäck i äggen, ett i taget, och blanda väl.
- Tillsätt vetemjöl och rör om tills smeten är slät.
- Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 15-20 minuter.
- Låt kakan svalna, gärna i kylskåpet.
- Vispa grädde och klicka på kakan.
- Dekorera med godis och strössel.