Vit kladdkaka

Ett grönt fat med en bit vit kladdkaka som dekorerats med grädde och strössel.

Publicerat:

Finns det nåt godare än kladdkaka? Nu ska vi baka en vit variant. Kladdkaka fast med vit choklad istället för mörk.

Ingredienser

12portioner

  • 100g
    smör
  • 100g
    vit choklad
  • 2dl
    strösocker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1krm
    salt
  • 2st
    ägg
  • 2dl
    vetemjöl
  • Grädde för dekoration (ca 2 dl)
  • strössel

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält smör i en kastrull och ta bort från värmen. 
  3. Pensla en rund ugnsform med lite av smöret.
  4. Bryt vit choklad i bitar och rör ner i det smälta smöret.
  5. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt. Rör om.
  6. Knäck i äggen, ett i taget, och blanda väl.
  7. Tillsätt vetemjöl och rör om tills smeten är slät.
  8. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 15-20 minuter.
  9. Låt kakan svalna, gärna i kylskåpet.
  10. Vispa grädde och klicka på kakan. 
  11. Dekorera med godis och strössel.

Dela det här receptet med dina vänner!