Minitårtor

Två tårtfat med varsin minitårta, den ena är garnerad med riven choklad och ett hallon och den andra är garnerad med grädde och geléhallon.

Publicerat:

Bär eller choklad? Ingen behöver tjafsa om vilken tårtfyllning som är bäst. Gör två små olika tårtor istället!

Ingredienser

2portioner

Sockerkaka

  • 3dl
    strösocker
  • dl
    potatismjöl
  • 5st
    rumstempererade ägg
  • 1 ¾ dl
    vetemjöl
  • 4tsk
    vaniljsocker
  • 3tsk
    bakpulver

Fyllning och topping

  • 3dl
    grädde
  • ½dl
    hallonsylt
  • ½dl
    frusna hallon
  • strössel, godis eller annan topping
  • ½dl
    nötkräm
  • 1st
    banan
  • riven choklad
  • chokladsås
  • chokladströssel

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa socker och ägg tills det är fluffigt.
  3. Blanda i potatismjöl, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  4. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i cirka 10 minuter.
  5. Låt kakan svalna och skär ut sex runda bottnar. 
  6. Vispa grädde och fyll tårtorna med sylt, bär och grädde.
  7. Dekorera med toppingar som godis eller choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!