Minitårtor

Publicerat:
2025-04-26Bär eller choklad? Ingen behöver tjafsa om vilken tårtfyllning som är bäst. Gör två små olika tårtor istället!
Ingredienser
2portioner
Sockerkaka
- 3dlströsocker
- 1½dlpotatismjöl
- 5strumstempererade ägg
- 1 ¾ dlvetemjöl
- 4tskvaniljsocker
- 3tskbakpulver
Fyllning och topping
- 3dlgrädde
- ½dlhallonsylt
- ½dlfrusna hallon
- strössel, godis eller annan topping
- ½dlnötkräm
- 1stbanan
- riven choklad
- chokladsås
- chokladströssel
Så lagar du
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa socker och ägg tills det är fluffigt.
- Blanda i potatismjöl, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
- Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i cirka 10 minuter.
- Låt kakan svalna och skär ut sex runda bottnar.
- Vispa grädde och fyll tårtorna med sylt, bär och grädde.
- Dekorera med toppingar som godis eller choklad.