Sötsalta kakor

Publicerat:
2025-04-26Salt och sött blir ännu godare tillsammans, så nu blir det chipskakor och salta kex med kola och jordnötter.
Ingredienser
12portioner
Chipskaka
- 200gchips
- 600gmjölkchoklad
Salta kex med kola och jordnötter
- 125gmjuka kolor
- ½mskmjölk
- 1½dlsalta jordnötter
- 10stsalta kex
- 150-200gchoklad
- flingsalt
Så lagar du
Chipskakor
- Smält mjölkchoklad i en skål i mikron eller i ett vattenbad.
- Lägg chipsen på en plåt med ett bakplåtspapper och häll över den smälta chokladen.
- Blanda så att alla chips täcks. Platta till och låt stelna i kylskåp i cirka 15 minuter.
- Skär upp chipskakorna i rutor och servera.
Salta kex med kola och jordnötter
- Värm mjuka kolor och mjölk i mikron tills kolorna smälter.
- Blanda i salta jordnötter.
- Klicka ut jordnötskolan på salta kex och låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.
- Smält mjölkchoklad och bred över kexen.
- Strö på flingsalt och låt stelna.