Sötsalta kakor

Ett fat med chokladkakor med jordnötter och havssalt.

Publicerat:

Salt och sött blir ännu godare tillsammans, så nu blir det chipskakor och salta kex med kola och jordnötter.

Ingredienser

12portioner

Chipskaka

  • 200g
    chips
  • 600g
    mjölkchoklad

Salta kex med kola och jordnötter

  • 125g
    mjuka kolor
  • ½msk
    mjölk
  • dl
    salta jordnötter
  • 10st
    salta kex
  • 150-200g
    choklad
  • flingsalt

Så lagar du

Chipskakor 

  1. Smält mjölkchoklad i en skål i mikron eller i ett vattenbad.
  2. Lägg chipsen på en plåt med ett bakplåtspapper och häll över den smälta chokladen.
  3. Blanda så att alla chips täcks. Platta till och låt stelna i kylskåp i cirka 15 minuter.
  4. Skär upp chipskakorna i rutor och servera.

 

Salta kex med kola och jordnötter

  1. Värm mjuka kolor och mjölk i mikron tills kolorna smälter. 
  2. Blanda i salta jordnötter.
  3. Klicka ut jordnötskolan på salta kex och låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.
  4. Smält mjölkchoklad och bred över kexen. 
  5. Strö på flingsalt och låt stelna.

Dela det här receptet med dina vänner!