Cupcakes

Publicerat:
2025-04-05Härliga cupcakes med strössel och regnbågsfärgad frosting gör ingen besviken.
Ingredienser
15 - 20portioner
- 200gsmör
- 3dlströsocker
- 3stägg
- ½dlmjölk
- 1stcitron, finrivet skal
- 4dlvetemjöl
- 1½tskbakpulver
Frosting
- 600gfärskost
- 300grumsvarmt, mjukt smör
- 4dlflorsocker
- några droppar valfri pastafärg
Så lagar du
Muffins
- Sätt ugnen på 200 c°.
- Vispa smör med strösocker.
- Knäck i äggen, ett i taget.
- Tillsätt mjölk och lite finrivet citronskal.
- Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
- Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
- Blanda så att smeten blir jämn.
- Fyll 12 muffinsformar med smet (till lite mer än hälften).
- Sätt in i ugnen i 15-20 minuter och låt dem svalna helt.
Frosting:
- Vispa smör till en len smet och tillsätt färskost.
- Sikta ner florsocker med en sil.
- Vispa ihop frostingen precis så att den går ihop. Inte för länge - då blir den lös.
- Dela upp frostingen i fyra skålar, droppa i pastafärg och blanda.
- Lägg en stor bit plastfolie på bordet.
- Smeta ut en sträng av varje färg på plastfoliet. Rulla ihop till en korv och snurra ändarna.
- Klipp ett hål i ena änden och sätt den i en spritspåse.
- Spritsa muffinsen och sätt ett fint strössel på.