Cupcakes

Ett fat med cupcakes som toppats med blå, gul, grön, rosa frosting och strössel.

Publicerat:

Härliga cupcakes med strössel och regnbågsfärgad frosting gör ingen besviken.

Ingredienser

15 - 20portioner

  • 200g
    smör
  • 3dl
    strösocker
  • 3st
    ägg
  • ½dl
    mjölk
  • 1st
    citron, finrivet skal
  • 4dl
    vetemjöl
  • tsk
    bakpulver

Frosting

  • 600g
    färskost
  • 300g
    rumsvarmt, mjukt smör
  • 4dl
    florsocker
  • några droppar valfri pastafärg

Så lagar du

Muffins

  1. Sätt ugnen på 200 c°.
  2. Vispa smör med strösocker. 
  3. Knäck i äggen, ett i taget. 
  4. Tillsätt mjölk och lite finrivet citronskal.
  5. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål. 
  6. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
  7. Blanda så att smeten blir jämn. 
  8. Fyll 12 muffinsformar med smet (till lite mer än hälften). 
  9. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter och låt dem svalna helt.

 

Frosting:

  1. Vispa smör till en len smet och tillsätt färskost. 
  2. Sikta ner florsocker med en sil. 
  3. Vispa ihop frostingen precis så att den går ihop. Inte för länge - då blir den lös. 
  4. Dela upp frostingen i fyra skålar, droppa i pastafärg och blanda.
  5. Lägg en stor bit plastfolie på bordet. 
  6. Smeta ut en sträng av varje färg på plastfoliet. Rulla ihop till en korv och snurra ändarna.
  7. Klipp ett hål i ena änden och sätt den i en spritspåse. 
  8. Spritsa muffinsen och sätt ett fint strössel på.
     

Dela det här receptet med dina vänner!