Kanelsnurror

En skärbräda med en hög kanelsnurror.

Publicerat:

Variera kanelbullen till en kanelsnurra med en supergod dipp! Glöm deg som måste jäsa, fram med det färdiga smördegspaketet ur kylen och fixa lyxfika på ett kick!

Ingredienser

10portioner

  • 1paket
    färdig smördeg

Fyllning

  • 50g
    smör
  • 2msk
    kanel
  • ½dl
    socker
  • 1st
    ägg till pensling

Dipp

  • dl
    färskost
  • dl
    florsocker
  • 50g
    smör – rumstempererat
  • saft från en halv apelsin
  • ½dl
    mjölk

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rulla ut färdig smördeg och dela den i två delar.
  3. Blanda smör, kanel och socker. Bred ut över ena smördegsdelen.
  4. Lägg den andra smördegsdelen ovanpå och skär i 1,5 cm breda remsor. 
  5. Snurra remsorna.
  6. Pensla med vispat ägg och grädda i 20 minuter.

 

Dipp

  1.  vispa ihop färskost, florsocker, smör, apelsinsaft och mjölk.
  2. Toppa snurrorna med florsocker och servera med dippen. Njut!

Dela det här receptet med dina vänner!