Kanelsnurror

Publicerat:
2025-04-12Variera kanelbullen till en kanelsnurra med en supergod dipp! Glöm deg som måste jäsa, fram med det färdiga smördegspaketet ur kylen och fixa lyxfika på ett kick!
Ingredienser
10portioner
- 1paketfärdig smördeg
Fyllning
- 50gsmör
- 2mskkanel
- ½dlsocker
- 1stägg till pensling
Dipp
- 1½dlfärskost
- 1½dlflorsocker
- 50gsmör – rumstempererat
- saft från en halv apelsin
- ½dlmjölk
Så lagar du
- Värm ugnen till 200 grader.
- Rulla ut färdig smördeg och dela den i två delar.
- Blanda smör, kanel och socker. Bred ut över ena smördegsdelen.
- Lägg den andra smördegsdelen ovanpå och skär i 1,5 cm breda remsor.
- Snurra remsorna.
- Pensla med vispat ägg och grädda i 20 minuter.
Dipp
- vispa ihop färskost, florsocker, smör, apelsinsaft och mjölk.
- Toppa snurrorna med florsocker och servera med dippen. Njut!