Miniäppelpaj

Publicerat:
2025-04-12En knäckig äppelpaj är alltid gott, och enkelt! Om man bakar i småformar får alla lika mycket. Smart!
Ingredienser
6 - 8portioner
- 150gsmör
- 2dlströsocker
- ½dlljus sirap
- ½dlvispgrädde
- 3dlhavregryn
- 1½dlvetemjöl
- ½tskbakpulver
- 1tskflingsalt
- 4stäpplen
Topping
- vaniljglass
- kolasås
Så lagar du
- Värm ugnen till 200 grader.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt socker, sirap och grädde. Koka ihop i en minut.
- Ta bort från värmen och blanda ner havregryn, mjöl, bakpulver och flingsalt.
- Skär äpplen i tärningar och lägg i små smorda ugnsformar.
- Fördela smeten över äpplena och grädda i ugnen i cirka 20 minuter tills de är bruna och knäckiga.
Servera med vaniljglass och ringla kolasås över.