Miniäppelpaj

En dessertskål med äppelpaj som toppats med vaniljglass och kolasås.

Publicerat:

En knäckig äppelpaj är alltid gott, och enkelt! Om man bakar i småformar får alla lika mycket. Smart!

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 150g
    smör
  • 2dl
    strösocker
  • ½dl
    ljus sirap
  • ½dl
    vispgrädde
  • 3dl
    havregryn
  • dl
    vetemjöl
  • ½tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    flingsalt
  • 4st
    äpplen

Topping

  • vaniljglass
  • kolasås

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 200 grader. 
  2. Smält smör i en kastrull och tillsätt socker, sirap och grädde. Koka ihop i en minut. 
  3. Ta bort från värmen och blanda ner havregryn, mjöl, bakpulver och flingsalt. 
  4. Skär äpplen i tärningar och lägg i små smorda ugnsformar. 
  5. Fördela smeten över äpplena och grädda i ugnen i cirka 20 minuter tills de är bruna och knäckiga. 

Servera med vaniljglass och ringla kolasås över.

Dela det här receptet med dina vänner!