Pasta bolognese med kardemumma

Publicerat:
2022-11-16Tillagningstid:
Att utmana sina smaklökar med nya smaksättningar på ”vanlig” mat är roligt, och ett bra sätt att sätta sprätt på fantasin. Om vi tar våra alldeles alldagliga vardagsrätter och ger dem en liten twist får vi lite mer ruljans i kryddskåpet.
Ingredienser
8portioner
- 1kgnötfärs eller vegofärs
- 1stor gul lök
- 1morot, riven
- 2vitlöksklyftor
- 1färsk, röd chili, hackad utan kärnor
- 1burk(ar)krossade tomater med örter
- 1dlrött vin
- 1-2dlvatten
- 2msktomatpuré
- 1-2tskkrossad kardemumma
- riven parmesan
- basilika
- 8paketportioner pasta, tex spagetti
- olivolja
- svartpeppar
Så lagar du
- Fräs lök och vitlök mjuka i lite olja.
- Bryn färsen tillsammans med löken. Tillsätt de övriga ingredienserna.
- Låt såsen puttra på ett tag så att smakerna intensifieras och krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och torkad oregano efter smak.
- Koka en god favoritpasta och toppa med basilika, nymald svartpeppar, lite olivolja och riven lagrad ost. Resterna blir lunchlådor eller fryses ner till en annan dag.