Pasta bolognese med kardemumma

Djup tallrik i keramik med spagetti, köttfärssås, parmesan och basilika.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att utmana sina smaklökar med nya smaksättningar på ”vanlig” mat är roligt, och ett bra sätt att sätta sprätt på fantasin. Om vi tar våra alldeles alldagliga vardagsrätter och ger dem en liten twist får vi lite mer ruljans i kryddskåpet.

Ingredienser

8portioner

  • 1kg
    nötfärs eller vegofärs
  • 1
    stor gul lök
  • 1
    morot, riven
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    färsk, röd chili, hackad utan kärnor
  • 1burk(ar)
    krossade tomater med örter
  • 1dl
    rött vin
  • 1-2dl
    vatten
  • 2msk
    tomatpuré
  • 1-2tsk
    krossad kardemumma
  • riven parmesan
  • basilika
  • 8paket
    portioner pasta, tex spagetti
  • olivolja
  • svartpeppar

Så lagar du

  1. Fräs lök och vitlök mjuka i lite olja.
  2. Bryn färsen tillsammans med löken. Tillsätt de övriga ingredienserna.
  3. Låt såsen puttra på ett tag så att smakerna intensifieras och krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och torkad oregano efter smak.
  4. Koka en god favoritpasta och toppa med basilika, nymald svartpeppar, lite olivolja och riven lagrad ost. Resterna blir lunchlådor eller fryses ner till en annan dag.

Dela det här receptet med dina vänner!