Fisk á la puttanesca

Publicerat:
2025-03-25Tillagningstid:
En härlig, smakrik tomatsås med sälta och djup passar så bra med fisk och med stor enkelhet får du en god, nyttig, billig fiskrätt!
Ingredienser
4portioner
- 600gtorskfilé eller annan fryst fisk
- ½dlolivolja
- 2-3stvitlöksklyftor, tunna skivor
- 1-2stsmå torkade chilifrukter (peperoncini)
- 1dlmatlagningsvin
- 1burk(ar)körsbärstomater
- ½dlkapris
- 1dloliver -svarta utan kärna, t.ex leccino
- ½tsksalt
- färsk bladpersilja
Så lagar du
- Hetta upp olivolja i en stekgryta.
- Skala och hacka vitlöken.
- Bryn vitlök och peperoncini 2–3 min.
- Tillsätt en skvätt vitt vin.
- Tillsätt körsbärstomater, kapris och oliver. Sjud 10–15 min. Smaka av med lite salt.
- Skär fisken i portionsbitar. Lägg ner i grytan och sjud under lock 5–8 min. Vänd fisken försiktigt några gånger.
- Strö över grovhackad persilja och servera grytan tillsammans med nykokt pasta, ris eller matvete.