Fisk á la puttanesca

En tallrik med fiskgryta och matvete.

Publicerat:

Tillagningstid:

En härlig, smakrik tomatsås med sälta och djup passar så bra med fisk och med stor enkelhet får du en god, nyttig, billig fiskrätt!

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    torskfilé eller annan fryst fisk
  • ½dl
    olivolja
  • 2-3st
    vitlöksklyftor, tunna skivor
  • 1-2st
    små torkade chilifrukter (peperoncini)
  • 1dl
    matlagningsvin
  • 1burk(ar)
    körsbärstomater
  • ½dl
    kapris
  • 1dl
    oliver -svarta utan kärna, t.ex leccino
  • ½tsk
    salt
  • färsk bladpersilja

Så lagar du

  1. Hetta upp olivolja i en stekgryta.
  2. Skala och hacka vitlöken. 
  3. Bryn vitlök och peperoncini 2–3 min.
  4. Tillsätt en skvätt vitt vin.
  5. Tillsätt körsbärstomater, kapris och oliver. Sjud 10–15 min. Smaka av med lite salt.
  6. Skär fisken i portionsbitar. Lägg ner i grytan och sjud under lock 5–8 min. Vänd fisken försiktigt några gånger.
  7. Strö över grovhackad persilja och servera grytan tillsammans med nykokt pasta,  ris eller matvete.

Dela det här receptet med dina vänner!