Polpette - köttbullar på italienskt vis

Publicerat:
2023-02-24När man talar om polpette menar man vanligtvis köttbullar, men de kan också göras med grönsaker. Om man t.ex. lagar polpette med zucchini så blir det just det – polpette di zucchine.
Klassisk polpette kokas i en smakrik tomatsås med en speciell hemlighet i receptet för att få mustighet. Den hemligheten kommer Julien att avslöja här.
Ingredienser
- 200-300gköttfärs av gris eller nöt
- 1-3stägg
- 50-100gpecorino eller parmesan
- 200-300grivet, torrt bröd eller rostbröd
- färsk eller krusen basilika eller torkad oregano
- salt och svartpeppar
Så lagar du
- Blanda alla ingredienser till en smet och smaka av med salt och eventuellt svartpeppar. Tänk på att pecorinon är salt i sig.
- Gör bullar av smeten, ungefär lika stora som ägg.
- Koka bullarna sakta i tomatsås, i en stor gryta på svag till medelhög värme, i ca 20 minuter.
Tips! Tycker du att pecorinon är stark kan du ersätta en del av den med till exempel emmentaler. Servera med pasta och extra riven pecorino.