Rabarber tiramisu

Publicerat:
2025-03-21Förberedelsetid:
Tillagningstid:
En italiensk klassiker i lite ny tappning som verkligen fångar våren.
Ingredienser
- 2-3strabarber
- 1stcitron skal och saft
- 1dlrabarbersaft
- 3mskamarettolikör
- 3stägg
- 1 ½dlströsocker
- 400gmascarpone
- 1krmmalen kardemumma
- savoiardikex
- kakao att garnera med
Så lagar du
- Skala rabarbern och dela ner den i 5 cm långa stavar.
- Gör en lag med amaretto, citronsaft och rabarbersaft.
- Sjud rabarbern försiktigt i 3-5 minuter så den mjuknar men ändå har lite motstånd kvar.
- Lyft upp rabarbern och låt den svalna något.
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa gulor och socker pösigt med elvisp.
- Rör ned mascarpone och tillsätt några bitar citronskal (låt dem dra i smeten ca 15 minuter).
- Vispa vitorna till ett hårt skum.
- Ta upp citronskalet ur mascarponen. Vänd ner den vispade äggvitan och den malda kardemumman.
- Doppa kexen snabbt i rabarberlagen.
- Varva kex, kräm och inkokt rabarber i en form. Avsluta med ett lager kräm.
- Låt stå till sig i kylen minst 3-4 timmar, men gärna över natten.
- Pudra rikligt med kakao innan servering.