Allt-i-ett lasagne i stekpanna

Publicerat:
2022-03-22Tillagningstid:
One pot lasagna! Allting tillagas i en och samma stekpanna och resultatet blir fantastiskt. Att det dessutom blir mindre disk är inte fel det heller.
Ingredienser
6portioner
- 8stlasagneplattor
- 500gköttfärs eller vegofärs
- 1stgul lök
- 2stmorötter
- 2stselleristjälkar
- 3stvitlöksklyftor
- 1paketkrossad tomat
- 1paketpasserad tomat
- 3dlcrème fraiche (34% fetthalt)
- 1stmozzarellaboll (kan ersättas med riven ost)
- 150griven ost
- ca 2-3dlvatten
- 1msktorkad basilika
- 1msktorkad oregano
- 1mskbalsamvinäger eller socker
- 1,5tskdijonsenap (kan uteslutas)
- salt och peppar
- rapsolja till stekning
Så lagar du
- Hacka lök och selleri i små tärningar. Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Vänd i lök, selleri och morot och stek tills grönsakerna mjuknar får färg.
- Vänd i färsen och pressa i vitlök, stek tills färsen får färg. Krydda med oregano, basilika och fräs lite hastigt.
- Häll krossad tomat, passerad tomat, salt, peppar, dijonsenap och vatten. Lägg ett lock på grytan och låt såsen puttra i ca 20 min.
- Bryt lasagneplattorna i bitar och fördela dem jämnt i köttfärssåsen. Sänk värmen och lägg ett lock på stekpannan. Låt lasagnen tillagas långsamt tills plattorna mjuknar, ca 15 min.
- Bred sedan på crème fraîche, strö på riven ost och mozzarella. Lägg ett lock på grytan och låt osten smälta på svag värme. Ta bort locket, strö på färsk basilika och servera!