Ingredienser

4portioner

  • 1st
    blomkålshuvud
  • 1msk
    chipotlepasta
  • olivolja till garnering (rapsolja funkar också bra)
  • salt
  • svartpeppar

Chimichurri

  • 3dl
    grovhackad persilja
  • 1dl
    grovhackad färsk koriander
  • 1
    liten näve färsk oregano eller 1 msk torkad oregano
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    färsk chili (om du gillar hetta annars uteslut)
  • 1dl
    olivolja
  • saften från 2 lime eller 3-4 msk röd eller vitvinäger (jag föredrar lime)
  • salt
  • peppar

Så lagar du

Chimichurrin

  1. Grovhacka alla grönsaker och lägg i en matberedare/mixer tillsammans med olivolja, lime/vinäger, salt och peppar. 
  2. Körs snabbt några varv tills grönsakerna är mixade. Mixa inte för länge, örterna ska inte vara allt för släta. Om du inte har en matberedare eller mixer så kan du finhacka allting för hand och blanda ihop alla ingredienser. 
  3. Låt chimichurrin stå och gotta till sig i kylen en stund innan servering, den klarar sig fint i kylen i ca 4-5 dagar.

 

Blomkålen 

  1. Värm ugnen till 225°, över och undervärme. 
  2. Dela blomkålen i 4 delar, ca 1,5-2 cm tjocka bitar. 
  3. Lägg på en plåt. 
  4. Pensla ovansidan på blomkålen med chipotlepasta, krydda med salt, peppar och ringla sedan olivolja över. 
  5. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min, tills blomkålen mjuknar och får en fin yta. 
  6. Ta ut från ugnen, toppa med chimichurrin och servera som ett gott tillbehör vid maten. 
  7. Lika gott att avnjutas kall som varm. 

 

Dela det här receptet med dina vänner!