Ångad broccoli med dubbeldipp

Ett vitt fat med tre stycken sparrisbroccoli upplagda ovanpå varandra längst bak på tallriken. Längst fram på tallriken ligger en grönkålsröra och en vit färskostdipp sida vid sida.

Ingredienser

4portioner

  • 2ask(ar)
    sparris broccoli ca 400g (bella verde. kan ersättas med broccoli)

Grönkålsfurikake

  • Grönkål
  • sesamfrö
  • vitlök
  • salt
  • Sjögräs-ark (nori)

Färskostdipp

  • 2dl
    färskost
  • 1st
    citron, cest och saft
  • salt & svartpeppar

Så lagar du

Grönkålsfurikake

  1. Skiva vitlöken tunt, riv bort den grova stammen från grönkålen och dressa den med lite olja och salt, blanda med skivade vitlöken och rosta i ugn på 160°ca 10minuter. Ta ut och låt svalna.
  2. Rosta blandade sesamfrön i torr stekpanna på medelvärme tills de börjar få färg, låt svalna.
  3. Mortla försiktigt sesamfröna så att dom spricker lite lätt men inte blir ett pulver. Smula med fingrarna ner den rostade grönkålen, noribladen och vitlöken och blanda med sesamfröna. Smaka av med salt.
  4. Smaka upp färskosten med cest och saft från 1 citron, smaka av med salt och nymalen svartpeppar
  5. Skala lite försiktigt stamdelen på broccolin, och ånga den den sedan i kastrull med lite vatten under lock, ca 2 min. Flingsalta och servera tillsammans med färskostdippen och furikake.

Dela det här receptet med dina vänner!