Kardemummaglass med rabarberkompott

Ett dessertfat med glass på en bädd av rabarberkompott.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En lättgjord och god glass med smak av kardemumma är lätt att älska. Konsistensen blir krämig och god även utan glassmaskin. Det bästa av allt: den passar till olika sorters bär och blir en superkombo till rabarber.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3st
    äggulor
  • ½dl
    strösocker
  • ½tsk
    nystött kardemumma
  • 1msk
    honung eller glukossirap
  • 2dl
    vispgrädde, 40%

Rabarberkompott

  • 300g
    rabarber
  • 2-3msk
    vatten
  • ¾dl
    strösocker

Så lagar du

  1. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt. 
  2. Tillsätt nystött kardemumma och honung eller glukossirap.
  3. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i äggvispet. 
  4. Häll upp i portionsformar eller i en stor form. 
  5. Ställ i frys minst 4 timmar.
  6. Skiva rabarbern i bitar, ca 2 cm.
  7. Koka upp vatten och socker. 
  8. Lägg ner rabarberbitarna. 
  9. Koka några minuter utan lock tills de börjar mjukna. 
  10. Låt kompotten svalna och förvara den i kyl. 
  11. Servera kompotten tillsammans med kardemummaglassen.

Dela det här receptet med dina vänner!