Kardemummaglass med rabarberkompott

Publicerat:
2025-05-07Förberedelsetid:
Tillagningstid:
En lättgjord och god glass med smak av kardemumma är lätt att älska. Konsistensen blir krämig och god även utan glassmaskin. Det bästa av allt: den passar till olika sorters bär och blir en superkombo till rabarber.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 3stäggulor
- ½dlströsocker
- ½tsknystött kardemumma
- 1mskhonung eller glukossirap
- 2dlvispgrädde, 40%
Rabarberkompott
- 300grabarber
- 2-3mskvatten
- ¾dlströsocker
Så lagar du
- Vispa äggulor och socker riktigt pösigt.
- Tillsätt nystött kardemumma och honung eller glukossirap.
- Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i äggvispet.
- Häll upp i portionsformar eller i en stor form.
- Ställ i frys minst 4 timmar.
- Skiva rabarbern i bitar, ca 2 cm.
- Koka upp vatten och socker.
- Lägg ner rabarberbitarna.
- Koka några minuter utan lock tills de börjar mjukna.
- Låt kompotten svalna och förvara den i kyl.
- Servera kompotten tillsammans med kardemummaglassen.