Örtfylld kycklingrulad med ärtpuré och rostade morötter

Ingredienser
4 - 6portioner
- 4stminutfiléer eller bröstfiléer av kyckling
- 1 ½tsksalt
- svartpeppar
- 1mskolivolja
- 1msksmör
Örtfyllning
- 1knippa(or)persilja, ca 70 g
- 20gramslök eller gräslök eller annan örtkrydda
- 1mskolivolja
- ½stekologisk citron - zestet
- salt och nymald svartpeppar
Rostade morötter
- 500gmorrötter
- 1mskolivolja
- salt, gärna flingsalt
Ärtpuré
- 600gfrysta gröna ärter
- ½stekologisk citron - zestet
- 1-2mskpressad citron
- ½tsksalt
- nymald svartpeppar
Garnering
- 4mskmajonnäs eller ramslöksmajonäs
Ramslöksmajonnäs
- 20gramslök
- 1stägg
- 1mskpressad citron
- 2tskdijonsenap
- 2dlneutral rapsolja
- 3krmsalt
- lite nymald vit- eller svartpeppar
Så lagar du
Sätt ugnen på 225°.
Rostade morötter
- Skala och skiva morötterna på snedden.
- Lägg dem i en ugnsform med 1 msk olivolja.
- Rör runt och rosta dem i ugnen 15–20 minuter, tills de börjar få färg.
- Ta ut dem och salta.
- Sänk ugnstemperaturen till 175°.
Kycklingen
- Om du har hel kycklingfilé skär den horisontellt, skär inte igenom. Den ska vikas upp som en fjäril. Banka dem sedan tunna under plasfolie med liten stekpanna.
- Salta och peppra filéerna runt om.
- Skölj persilja.
- Skär bort och släng de grövsta stjälkarna.
- Skölj och ansa och skiva salladslökarna.
- Mixa persilja och ramslök eller klippt gräslök med 1 msk olivolja.
- Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.
- Fördela en sträng av örtfyllningen i mitten på filéerna.
- Rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Stek dem runt om i smör och olivolja.
- Låt eftersteka under lock i pannan eller i ugnen tills innertemperaturen i tjockaste delen är 68°, det tar ca 10 minuter.
- Låt dem vila.
Ramslöksmajonnäs
- Mixa ramslöksblad, ägg, citronsaft och senap i en hög kanna.
- Tillsätt oljan försiktigt, i början lite droppvis och sedan i en fin stråle.
- Tillsätt oljan tills du har lagom tjock majonnäs.
- Smaka av med salt och lite nymald peppar.
Ärtpuré
- Koka ärterna i ca 5 minuter i saltat vatten.
- Häll av kokvattnet men spara ca ½ dl.
- Mixa ärterna, tillsätt citronskal, citronsaft och om det behövs späd med lite av kokvattnet.
- Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer citron.
- Servera på varma tallrikar ärtpuré, kycklingfilé och rostade morötter. Spritsa på lite majonnäs eller servera en klick vid sidan om.