Örtfylld kycklingrulad med ärtpuré och rostade morötter

En tallrik med kycklingrulader som lagts på en generös klick ärtpuré och toppats med en ljusgrön majonnäs. Sidan om ligger skivade rostade morötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 4st
    minutfiléer eller bröstfiléer av kyckling
  • 1 ½tsk
    salt
  • svartpeppar
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    smör

Örtfyllning

  • 1knippa(or)
    persilja, ca 70 g
  • 20g
    ramslök eller gräslök eller annan örtkrydda
  • 1msk
    olivolja
  • ½st
    ekologisk citron - zestet
  • salt och nymald svartpeppar

Rostade morötter

  • 500g
    morrötter
  • 1msk
    olivolja
  • salt, gärna flingsalt

Ärtpuré

  • 600g
    frysta gröna ärter
  • ½st
    ekologisk citron - zestet
  • 1-2msk
    pressad citron
  • ½tsk
    salt
  • nymald svartpeppar

Garnering

  • 4msk
    majonnäs eller ramslöksmajonäs

Ramslöksmajonnäs

  • 20g
    ramslök
  • 1st
    ägg
  • 1msk
    pressad citron
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 2dl
    neutral rapsolja
  • 3krm
    salt
  • lite nymald vit- eller svartpeppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 225°.

Rostade morötter

  1. Skala och skiva morötterna på snedden. 
  2. Lägg dem i en ugnsform med 1 msk olivolja. 
  3. Rör runt och rosta dem i ugnen 15–20 minuter, tills de börjar få färg. 
  4. Ta ut dem och salta. 
  5. Sänk ugnstemperaturen till 175°. 

 

Kycklingen

  1. Om du har hel kycklingfilé skär den horisontellt, skär inte igenom. Den ska vikas upp som en fjäril. Banka dem sedan  tunna under plasfolie med liten stekpanna
  2. Salta och peppra filéerna runt om.
  3. Skölj persilja. 
  4. Skär bort och släng de grövsta stjälkarna. 
  5. Skölj och ansa och skiva salladslökarna. 
  6. Mixa persilja och ramslök eller klippt gräslök med 1 msk olivolja. 
  7. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.
  8. Fördela en sträng av örtfyllningen i mitten på filéerna. 
  9. Rulla ihop och fäst med tandpetare. 
  10. Stek dem runt om i smör och olivolja. 
  11. Låt eftersteka under lock i pannan eller i ugnen tills innertemperaturen i tjockaste delen är 68°, det tar ca 10 minuter. 
  12. Låt dem vila.

 

Ramslöksmajonnäs

  1. Mixa ramslöksblad, ägg, citronsaft och senap i en hög kanna. 
  2. Tillsätt oljan försiktigt, i början lite droppvis och sedan i en fin stråle. 
  3. Tillsätt oljan tills du har lagom tjock majonnäs.
  4. Smaka av med salt och lite nymald peppar.

 

Ärtpuré

  1. Koka ärterna i ca 5 minuter i saltat vatten. 
  2. Häll av kokvattnet men spara ca ½ dl. 
  3. Mixa ärterna, tillsätt citronskal, citronsaft och om det behövs späd med lite av kokvattnet. 
  4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer citron.
  5. Servera på varma tallrikar ärtpuré, kycklingfilé och rostade morötter. Spritsa på lite majonnäs eller servera en klick vid sidan om.

 

Dela det här receptet med dina vänner!