Jordgubbs- och rabarberdröm

Publicerat:
2025-04-29Tillagningstid:
En vacker och frisk bål som smakar vår och försommar. Som solsken i glaset! Om du inte hittar hibiskus så går det bra med ett annat te som ger en röd eller rosa färg med frisk, bärig smak till exempel nypon eller rooibos.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 1literkallt hibiskuste
- 5dläppelmust eller äppelcider
- 400gfärska jordgubbar, skivade
- 2-3ststjälkar rabarber, hyvlad i tunna strimlor
- 1stekologisk citron, skivad
- 1näve färska örter till exempel mynta, basilika eller timjan
- Ätliga blommor (till exempel violer, penséer eller tusenskönor) – frivilligt men vackert
- 1literkolsyrat vatten
- is
Så lagar du
- Brygg ett starkt hibiskuste och låt det kallna, ställ i kylen.
- Skiva jordgubbar och hyvla rabarber i tunna strimlor.
- Häll hibiskuste och äppelmust i en stor kanna/bålskål.
- Tillsätt jordgubbar, rabarber, citron och mynta.
Precis före servering
- Fyll på med is och toppa med kolsyrat vatten.
- Strö över ätliga blommor om du vill.
Tips!
Frys gärna in ätbara blommor i iskuber för en extra festlig känsla.