Jordgubbs- och rabarberdröm

Två glas med en röd dryck som garnerats med citronskivor, citronmeliss och jordgubbar.

Publicerat:

Tillagningstid:

En vacker och frisk bål som smakar vår och försommar. Som solsken i glaset! Om du inte hittar hibiskus så går det bra med ett annat te som ger en röd eller rosa färg med frisk, bärig smak till exempel nypon eller rooibos.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1liter
    kallt hibiskuste
  • 5dl
    äppelmust eller äppelcider
  • 400g
    färska jordgubbar, skivade
  • 2-3st
    stjälkar rabarber, hyvlad i tunna strimlor
  • 1st
    ekologisk citron, skivad
  • 1
    näve färska örter till exempel mynta, basilika eller timjan
  • Ätliga blommor (till exempel violer, penséer eller tusenskönor) – frivilligt men vackert
  • 1liter
    kolsyrat vatten
  • is

Så lagar du

  1. Brygg ett starkt hibiskuste och låt det kallna, ställ i kylen. 
  2. Skiva jordgubbar och hyvla rabarber i tunna strimlor. 
  3. ll hibiskuste och äppelmust i en stor kanna/bålskål
  4. Tillsätt jordgubbar, rabarber, citron och mynta. 

 

Precis före servering

  1. Fyll på med is och toppa med kolsyrat vatten. 
  2. Strö över ätliga blommor om du vill. 

 

Tips!

Frys gärna in ätbara blommor i iskuber för en extra festlig känsla. 

 

Dela det här receptet med dina vänner!