Biff Rydberg ”Dirty Fries”

Publicerat:
2023-03-03Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 400goxfilé
- 800gpotatis av större storlek
- 4stäggulor
- 2stgula lökar
- 2mskgrovkornig senap
- 2dlKessela
- 50gsmör
- 1,5dllättöl
- 1ask(ar)smörgåskrasse
- 1bit(ar)pepparrot, ca 3 cm
- 1nypa(or)socker
- salt och peppar
Så lagar du
Sätt ugnen på 250 grader varmluft/grill.
1. Putsa oxfilén och trimma bort eventuella hinnor, tärna i grova bitar cirka 2-3 cm.
2. Skär potatisen i 1cm strimlor och placera på bakplåtspapper med olja, salt och peppar rosta i ugnen på hög värme.
3. Finhacka gullöken och koka den försiktigt i smöret så den mjuknar och får en lite brynt färg, tillsätt ölet och låt koka in i löken. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda kesella, grovkornig senap och socker till en kräm och smaka av med salt och peppar.
5. När potatisen börjar bli färdig och är riktigt krispig så steker du köttet hastigt i en riktigt het panna och kryddar med salt och peppar.
Till servering:
Bygg ihop en härlig tallrik med potatisen i botten och fördela ut köttet och den ölkokta löken. Ringla över senapsdressingen och toppa med riven pepparrot, klippt smörgåskrasse och sist men inte minst äggulan.