Biff Rydberg ”Dirty Fries”

Oxfile, potatis och senapsdressing ovanpå ett smörpapper.

Publicerat:

Tillagningstid:

En variant på Dirty Fries med inslagen och smakerna från en gammal svensk klassiker Biff Rydberg.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    oxfilé
  • 800g
    potatis av större storlek
  • 4st
    äggulor
  • 2st
    gula lökar
  • 2msk
    grovkornig senap
  • 2dl
    Kessela
  • 50g
    smör
  • 1,5dl
    lättöl
  • 1ask(ar)
    smörgåskrasse
  • 1bit(ar)
    pepparrot, ca 3 cm
  • 1nypa(or)
    socker
  • salt och peppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 250 grader varmluft/grill.

1. Putsa oxfilén och trimma bort eventuella hinnor, tärna i grova bitar cirka 2-3 cm.

2. Skär potatisen i 1cm strimlor och placera på bakplåtspapper med olja, salt och peppar rosta i ugnen på hög värme. 

3. Finhacka gullöken och koka den försiktigt i smöret så den mjuknar och får en lite brynt färg, tillsätt ölet och låt koka in i löken. Smaka av med salt och peppar. 

4. Blanda kesella, grovkornig senap och socker till en kräm och smaka av med salt och peppar.

5. När potatisen börjar bli färdig och är riktigt krispig så steker du köttet hastigt i en riktigt het panna och kryddar med salt och peppar. 

Till servering:

Bygg ihop en härlig tallrik med potatisen i botten och fördela ut köttet och den ölkokta löken. Ringla över senapsdressingen och toppa med riven pepparrot, klippt smörgåskrasse och sist men inte minst äggulan.

Dela det här receptet med dina vänner!