Rabarberpajkladdkaka

Publicerat:
2025-04-16Har du hunnit baka något med rabarber än? Om inte tycker jag att du ska prova den här drömgoda rabarberpajkladdkakan som är en härlig hybrid mellan rabarbersmulpaj och kladdkaka. En riktig sommarkladdkaka som gör en glad inombords.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 225gsmör
- 200ggrovt riven mandelmassa
- 4dlströsocker
- 4stägg
- 1mskvaniljsocker
- 1mskmalen kardemumma
- 3,75dlvetemjöl
- 1nypa(or)salt
Rabarberfyllning
- 300grabarber (vikt efter att du skurit av blasten)
- 2msksyltsocker
Havresmul
- 25gmjukt, rumstempererat smör
- 1dlvetemjöl
- ½dlhavregryn
- ½dlströsocker
- 1mskljus sirap
- 2tskvaniljsocker
Så lagar du
Receptet bakas i en rund springform med avtagbara kanter och diameter på 23 cm.
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
- Ha ner alla torra ingredienser och mandelmassan till kladdkakan i en bunke.
- Häll ner smöret och äggen och rör om med en ballongvisp bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i den fodrade springformen.
Rabarberfyllning
- Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar.
- Lägg den i en skål och blanda ihop med syltsocker.
- Strö de sockrade rabarberbitarna över kladdkakan.
Smuldeg
- I en annan bunke eller i en djup, stor tallrik har du ner alla ingredienserna till smuldegen.
- Nyp ihop dem för hand, bara precis tills det går ihop till en deg.
- Strössla degen över kladdkakan.
- Grädda din rabarberpajkladdkaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är lite vobblig.
Kladdkakan är supergod att äta ljummen men för den ultimata konsistensen mår denna smulpajskladdkaka bäst av att få stå i kylen i minst 4 timmar eller över natten. Servera med en kula vaniljglass eller din godaste vaniljsås!
Tips!
Gör glutenfri rabarberpajkladdkaka genom att byta ut vetemjölet i kladdkakan mot 5 ½ dl glutenfri mjölmix och 2 dl glutenfri mjölmix i smulet.