Brysselkålssallad med mandlar, apelsin och granatäpple

Publicerat:
2023-12-21Ingredienser
- 200gbrysselkål
- 200ggrönkål
- 2stapelsiner
- 1stgranatäpple
- 1dlskållade mandlar
- 1knippa(or)dill
- 0,5dlrussin
- 1mskdijonsenap
- 2mskhonung
- 0,5dlolivolja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
- Fukta mandlarna med lite vatten och rosta i ugnen med salt på 200°
- Koka brysselkålen cirka 2 minuter i saltat vatten. Lyft upp och spola med kallt vatten. Plocka bladen och lägg dem i en skål. Riv ner grönkålen i mindre bitar och avlägsna den grova stammen. Doppa grönkålen i det kokande vattnet och kyl ner direkt.
- Skär filéerna ur apelsinerna. Pressa ut resterande saft ur det överblivna inkråmet.
- Kärna ut granatäpplet.
- Vispa samman senap, honung, apelsinsaft, olivolja, flingsalt och svartpeppar till en dressing.
- Blanda dressingen med brysselkål, grönkål, apelsin, granatäpple, russin, dill och rostad grovkrossad mandel.