Carciofi alla Giudia – Konärtskockor på judiskt vis

Publicerat:
2023-08-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4stsmå späda kronärtskockor
- 1literfrityrolja
- 2stcitroner
Flingsalt
Så lagar du
1, Fyll en stor bunke med vatten och pressa i saften från 1 citron.
2, Skölj kronärtskockorna. Bryt av stjälken och dra med de grova trådarna.
3, Ansa kronärtskockorna genom att bryta bort de yttersta hårda bladen tills du kommer in till de mjälla ljusgröna bladen. Skär av de vassa topparna och ansa stjälken något. Lägg i citronvattnet och fortsätt med resten av skockorna.
4, Värm oljan till 140 grader. Låt under tiden skockorna rinna av, upp och ner på en kökshandduk. Torka dem så gott det går så slipper du skvätt när du friterar.
5, Fritera skockorna i 8 minuter. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna något.
6, Öppna skockorna genom att försiktigt vika ut bladen som en blomma, ta bort eventuellt hår i mitten av skockan.
7, Hetta upp oljan till 180 grader.
8, Fritera skockorna i 3 – 4 minuter tills de fått färg och blivit krispiga.
Servera skockorna nyfriterade. Strö över flingsalt och servera med en citronklyfta.