Chokladglass med snabb chokladsås - med porter och kaksmul

Chokladglass och chokladsås med kaksmul i en genomskinligt fat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den maffiga karamelliga porter-ölen är en fantastisk kombination med choklad. Chokladsåsen går utmärkt att förbereda i förväg och vill du avancera den här desserten ytterligare gör du din egen glass och bakar egen kladdkaka.

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    vispgrädde
  • 1dl
    porter
  • 150g
    mörk choklad, 70%
  • 2msk
    smör
  • lite flingsalt

Till servering: God chokladglass (Kladdkaka eller brownie)

    Så lagar du

    1. Koka upp grädde och porter och ta kastrullen från värmen. 

    2. Vispa ner finhackad choklad tills den smält och avsluta sedan med att vispa ner smör och smaka av med lite flingsalt. 

    3. Låt svalna lite och servera sedan med chokladglass och smulad kaka. 

    Dela det här receptet med dina vänner!