Chokladmousse Dubai

Ett portionsglas med chokladpudding som toppats med pistagenötskräm och kataifitrådar.

Publicerat:

Här kommer min alldeles egna tolkning av den nu mycket virala Dubai chokladen som innehåller massa god mörk chokladmousse, pistagekräm och bakade kataifitrådar. Gjut den gärna i små glas och servera med lite färska bär.

Ingredienser

6 - 8portioner

Kataifitrådar

  • 1/4paket
    kataiftrådar (finns att köpa i välsorterade butiker)
  • 50g
    smält smör
  • 1msk
    ljus sirap

Pistagenötskräm

  • 120g
    pistagenötter utan skal
  • 100g
    vit choklad
  • 1tsk
    äkta vaniljsocker

Mousse

  • 220g
    mörk choklad
  • 4dl
    vispgrädde
  • 1nypa(or)
    flingsalt

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Separera kataiftrådarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda smör och sirap och droppa på blandningen på trådarna och blanda väl med händerna.
  4. Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  5. Vänd trådarna och baka ytterligare i ca 5-10 minuter eller tills de är gyllene.

Obs! Ha koll hela tiden eftersom de bränns lätt

 

Pistagenötskräm

  1. Smält den vita chokladen i vattenbad.
  2. Mixa nötterna till ett pulver.
  3. Tillsätt vaniljsocker och mixa ytterligare.
  4. Häll i den vita chokladen och mixa till en massa.
  5. Ta upp och lägg i spritspåse.
  6. Spritsa, ca 1 cm, pistagekräm i stora snapsglas.

 

Mousse

  1. Smält chokladen i en bunke. 
  2. Koka upp 1 dl av grädden och häll över chokladen.
  3. Rör till en slät blank kräm. Låt svalna något.
  4. Vispa resten av grädden fluffig.
  5. Vänd i grädden lite i taget.
  6. Vänd i saltet.
  7. Lägg i spritspåse och spritsa ovanpå pistagekrämen i snapsglasen.
  8. Toppa med kataiftrådar.

Dela det här receptet med dina vänner!