Chokladmousse Dubai

Publicerat:
2025-03-12Här kommer min alldeles egna tolkning av den nu mycket virala Dubai chokladen som innehåller massa god mörk chokladmousse, pistagekräm och bakade kataifitrådar. Gjut den gärna i små glas och servera med lite färska bär.
Ingredienser
6 - 8portioner
Kataifitrådar
- 1/4paketkataiftrådar (finns att köpa i välsorterade butiker)
- 50gsmält smör
- 1mskljus sirap
Pistagenötskräm
- 120gpistagenötter utan skal
- 100gvit choklad
- 1tskäkta vaniljsocker
Mousse
- 220gmörk choklad
- 4dlvispgrädde
- 1nypa(or)flingsalt
Så lagar du
- Värm ugnen till 180 grader.
- Separera kataiftrådarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda smör och sirap och droppa på blandningen på trådarna och blanda väl med händerna.
- Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
- Vänd trådarna och baka ytterligare i ca 5-10 minuter eller tills de är gyllene.
Obs! Ha koll hela tiden eftersom de bränns lätt
Pistagenötskräm
- Smält den vita chokladen i vattenbad.
- Mixa nötterna till ett pulver.
- Tillsätt vaniljsocker och mixa ytterligare.
- Häll i den vita chokladen och mixa till en massa.
- Ta upp och lägg i spritspåse.
- Spritsa, ca 1 cm, pistagekräm i stora snapsglas.
Mousse
- Smält chokladen i en bunke.
- Koka upp 1 dl av grädden och häll över chokladen.
- Rör till en slät blank kräm. Låt svalna något.
- Vispa resten av grädden fluffig.
- Vänd i grädden lite i taget.
- Vänd i saltet.
- Lägg i spritspåse och spritsa ovanpå pistagekrämen i snapsglasen.
- Toppa med kataiftrådar.