Chokladpaj med hallon

Publicerat:
2023-11-10Tillagningstid:
Lyxig ”no bake”-chokladpaj som inte kräver någon ugn. Så enkelt och gott! Pajen går fint att förbereda dagen innan då den behöver tid i kylen för att stelna.
Ingredienser
12portioner
- 2paketchokladkex med vit fyllning eller nougatfyllning (ca 310 g)
- 110gsmör
Fyllning
- 1ask(ar)färska hallon (ca 24 st hallon)
- 2dlgrädde (36%-40% fetthalt)
- 200gmjölkchoklad
- 100gmörk choklad, 70%
Garnering
- 1dlfärska hallon (eller andra bär och frukter)
- florsocker
- vispad grädde
Så lagar du
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Mixa chokladkexen fint i en matberedare eller mixer. Tillsätt smöret och mixa tills allting är ordentligt blandat.
- Tryck ut kexsmulorna i en pajform, ca 24 cm, gärna med avtagbar kant. Tryck den jämnt i hela formen ända upp till kanterna. Ställ formen i frysen medan du förbereder fyllningen, ca 10 min.
- Finhacka chokladen.
- Hetta upp grädden. Den ska inte börja koka. Stäng av värmen.
- Blanda i chokladen och rör om tills de smälter. Om grädden kallnar så kan du ställa kastrullen på plattan igen och ha lägsta värmen på och röra om tills chokladen smälter helt.
- Lägg hallon jämnt över hela formen, ringla över chokladen jämnt. Ställ i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Om du har den i en pajform med avtagbar kant lossar du pajen försiktigt vid servering så att kanterna inte går sönder.
- Garnera med färska bär, pudra lite florsocker på och servera med en klick grädde.