Tarte de légumes con couronne-Fransk grönsakspaj

En skärbräda med en halv grönsakspaj-krans och en skål med sallad och tomatknippen.

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    rund smördeg
  • 1
    uppvispat ägg till pensling
  • färsk timjan att garnera med

Fyllning

  • 1
    fast och späd zucchini
  • 1st
    rödlök
  • 100g
    cocktailtomater
  • ½dl
    pesto att pensla med (kan ersättas med fetaost, färskost eller crème fraiche)

Salladen

  • 250g
    salladsblad (mixa gärna olika sorter)
  • 1dl
    valnötter

Vinägrett

  • ½dl
    vitvinsvinäger
  • ½dl
    olivolja
  • 1msk
    dijonsenap
  • ½tsk
    salt
  • 2krm
    malen svartpeppar

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 200 grader, över- och undervärme. 
  2. Skiva zucchini och lök tunt (helst med mandolin), halvera tomaterna. 
  3. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. 
  4. Placera en rund skål, cirka 12 cm i diameter, mitt på smördegen. (Skålen hjälper dig att lägga grönsakerna i en perfekt cirkel och sedan forma en fin krona.) 
  5. Pensla degen med pesto. Toppa med zucchini, lök och tomat. 
  6. Ta bort skålen och skär 8 ”tårtbitar” från mitten av degen. Vik upp degflikarna över grönsakerna och tryck ner degen ordentligt. 
  7.  Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 17–20 minuter, eller tills degflikarna har fått fin färg. Garnera med färska timjanblad. 

 

Sallad och vinägrett

  1. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten. 
  2. Grovhacka salladsblad och valnötter. 
  3. Lägg i en skål och ringla vinägretten över. 
  4. Blanda noga och servera med smördegspajen. 

 

Dela det här receptet med dina vänner!