Endive med ankrillette, valnötter och granatäpple

Publicerat:
2022-11-09Tillagningstid:
Släng ihop en snabb liten mingelrätt genom att pimpa ett salladsblad med goda smaker. Rillette är smakrikt och maffigt, som en sorts lite köttigare paté gjord på konfiterat kött eller fisk. Vill du göra rilletten själv är det inte svårt. Se recept här (receptlänk) Vill du göra det enklare för dig köper du färdig rillette och matchar med snabbpicklad lök, granatäppple, valnötter och massa svartpeppar. Gott till det beska bladet.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 2ströda endiver eller annan sallad med stadiga blad som t.ex gemsallad
- 150gankrillette
- 1dlrostade valnötter
- 2stsnabbpicklade rödlökar – se recept
- 2-3mskgranatäppelkärnor
- olivolja
- svartpeppar
Snabbpicklad rödlök:
- 2-3stsmå rödlökar
- 2stlimefrukt (saften)
- 1/2dlvitvinsvinäger
- 1mskströsocker
- 1/3tsksalt
Så lagar du
1. Skär av roten på endiverna och plocka isär bladen.
2. Hacka valnötterna grovt. Rör rilletten mjuk med några droppar olivolja och blanda ner nötter.
3. Plocka ur kärnorna ur granatäpplet.
4. Lägg upp bladen på ett fat och klicka på rillette. Garnera med granatäpplen och rödlök.
Så gör du snabbpicklad rödlök:
Skär löken i klyftor och lägg i en burk. Blanda ihop resten av ingredienserna och slå det över löken. Låt stå en liten stund.