Endive med ankrillette, valnötter och granatäpple

Johanna Westman

Publicerat:

Tillagningstid:

Släng ihop en snabb liten mingelrätt genom att pimpa ett salladsblad med goda smaker. Rillette är smakrikt och maffigt, som en sorts lite köttigare paté gjord på konfiterat kött eller fisk. Vill du göra rilletten själv är det inte svårt. Se recept här (receptlänk) Vill du göra det enklare för dig köper du färdig rillette och matchar med snabbpicklad lök, granatäppple, valnötter och massa svartpeppar. Gott till det beska bladet.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 2st
    röda endiver eller annan sallad med stadiga blad som t.ex gemsallad
  • 150g
    ankrillette
  • 1dl
    rostade valnötter
  • 2st
    snabbpicklade rödlökar – se recept
  • 2-3msk
    granatäppelkärnor
  • olivolja
  • svartpeppar

Snabbpicklad rödlök:

  • 2-3st
    små rödlökar
  • 2st
    limefrukt (saften)
  • 1/2dl
    vitvinsvinäger
  • 1msk
    strösocker
  • 1/3tsk
    salt

Så lagar du

1. Skär av roten på endiverna och plocka isär bladen.

2. Hacka valnötterna grovt. Rör rilletten mjuk med några droppar olivolja och blanda ner nötter.

3. Plocka ur kärnorna ur granatäpplet.

4. Lägg upp bladen på ett fat och klicka på rillette. Garnera med granatäpplen och rödlök.

Så gör du snabbpicklad rödlök:

Skär löken i klyftor och lägg i en burk. Blanda ihop resten av ingredienserna och slå det över löken. Låt stå en liten stund.

Dela det här receptet med dina vänner!