Filodegsbakverk med nötter och choklad

Två filodegsbakverk med nötter och choklad som garnerats med florsocker.

Publicerat:

Ett frasigt och härlig bakverk fylld med nötter och choklad. En magisk kombination. Mums!

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    choklad
  • 100g
    hasselnötter
  • ½dl
    florsocker
  • 10ark
    filodeg
  • 100g
    smält smör
  • florsocker att pudra över bakelserna

Så lagar du

  1. Smält chokladen.
  2. Mixa hasselnötter och florsocker.
  3. Häll i choklad och mixa ytterligare.
  4. Sätt ugn på 180 grader.
  5. Pensla fyra ark med smör och lägg dem ovanpå varandra, toppa med ett openslat ark.
  6. Bre på nöt och chokladsmeten.
  7. Rulla in massan, skär rullen på längden och snurra/skruva längden.
  8. Rulla ihop den och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  9. Grädda i ca 20 minuter eller tills den är gyllene.
  10. Ta ut och pudra med florsocker.
  11. Skär upp i längder och ät helst samma dag.

Dela det här receptet med dina vänner!