Filodegsbakverk med nötter och choklad

Publicerat:
2025-02-12Ett frasigt och härlig bakverk fylld med nötter och choklad. En magisk kombination. Mums!
Ingredienser
4portioner
- 200gchoklad
- 100ghasselnötter
- ½dlflorsocker
- 10arkfilodeg
- 100gsmält smör
- florsocker att pudra över bakelserna
Så lagar du
- Smält chokladen.
- Mixa hasselnötter och florsocker.
- Häll i choklad och mixa ytterligare.
- Sätt ugn på 180 grader.
- Pensla fyra ark med smör och lägg dem ovanpå varandra, toppa med ett openslat ark.
- Bre på nöt och chokladsmeten.
- Rulla in massan, skär rullen på längden och snurra/skruva längden.
- Rulla ihop den och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ca 20 minuter eller tills den är gyllene.
- Ta ut och pudra med florsocker.
- Skär upp i längder och ät helst samma dag.