Friterade bläckfiskringar

Publicerat:
2017-04-25Tillagningstid:
Ingredienser
2portioner
- 200gfriterade bläckfiskringar
- 2stägg
- 2mskvatten
- 2dlvetemjöl
- 4dlasiatiskt ströbröd
- 7 ½dlvarmpressad solrosolja
- 7 ½dlvarmpressad rypsolja
- citronsaft
- salt
Så lagar du
1. Vispa upp ägg med lite vatten.
2. Vänd bläckfiskringarna först i mjöl, sen ägg och sist i ströbrödet. Om ströbrödet inte fastnar, upprepa med vispat ägg och ströbröd.
3. Fritera 1-1,5 min i en blandning av varmpressad solrosolja och rypsolja, 180 grader.
4. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av. Salta och pressa över citronsaft. Servera genast med en god majonnäs.
Tips vid fritering
Se till att kastrullen är minst dubbelt så hög som oljemängden. Oljan bubblar upp vid fritering av råvaror som innehåller vatten eller är frysta.
Håll också koll på temperaturen på oljan, ca 180 grader för snabbfritering, ca 150 grader vid längre fritering för att behålla jämn färg.
När oljan svalnat, sila tillbaka i flaskan och förvara i kyl. Oljan kan då återanvändas 3–4 gånger.