Friterade majssnacks med varm ostdip

Publicerat:
2020-08-26Tillagningstid:
Majs ska man verkligen passa på att frossa i när den färska är i säsong. Ett nyfriterat majssnacks med varm ostdippen är det perfekta snackset för liten som stor.
Ingredienser
4portioner
- 4stfärska majskolvar
- 3mskmajsmjöl
- 1krmrökt paprikapulver
- 5dlfrityrolja
Dip
- 25gsmör
- 1mskvetemjöl
- 1dlmjölk
- 100gVästerbottensost, riven
- ½stgrön chili, finhackad (efter smak)
- ½tskpimentopulver
- salt
Så lagar du
1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med mjölk och vispa jämnt.
2. Smält ner osten och smaka upp med chili, paprikapulver och eventuellt lite salt.
3. Skär bort majsen från kolven i större sjok som sitter ihop.
4. Hetta upp oljan i en kastrull. Vänd försiktigt majs-sjoken i majsmjöl och fritera tills gyllene. Pudra med pimentopulver.
5. Servera den nyfriterade majsen med ljummen ostdip.