Helstekt blomkål med currysmör och friterade kikärter

Publicerat:
2019-09-30Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Ugnsbakad blomkål
- 1stblomkål
- ½gul lök
- 1klyfta(or)vitlök
- 1mskcurry
- 50gsmör
Friterade kikärter
- 1burk(ar)kikärter, kokta
- olja
- 1tskchilipulver
- salt
Blomkålscouscoussallad
- 1stblomkål, riven till blomkålscouscous
- 1stgranatäpple
- persilja, finskuren
- olivolja
- 1stcitron, saften
- 1stgrönt äpple
- ½röd lök
- salt och peppar
- 2dlturkisk yoghurt
Så lagar du
Här hittar du Vegval hos Strömsö
1. Finhacka lök och vitlök. Fräs mjuk i en kastrull och krydda med curry. Låt svalna och blanda med smöret.
2. Smörj in en blomkål med currysmöret och baka i ugnen på 180 grader tills blomkålen är mjuk. Ös med smöret under tillagningen.
3. Det andra blomkålshuvudet rivs på rivjärn till couscousstorlek. Förväll blomkålscoucousen hastigt i kokande saltat vatten och kyl ner i kallt vatten.
4. Häll av kikärtorna och skölj under vatten. Torka och fritera i en kastrull med 180-gradig olja ca 4 minuter, lyft och låt rinna av på papper salta och krydda med chili och salt.
5. Kärna ur granatäpplet och ta tillvara juicen från den. Gör en vinägrett på juicen som kärnorna släpper. Tillsätt olja, salt, peppar och saften från citron.
6. Plocka persilja och strimla grönt äpple och rödlök fint. Gör en sallad med persilja, blomkålscouscous, granatäpple, äpple och dressa med vinägretten, smaka eventuellt av med salt och peppar.
Servering
1. Dela blomkålen i 4 klyftor och lägg på en bädd av blomkålscouscoussallad. Lägg på de friterade kikärtorna och en rejäl klick yoghurt.