Juliga chokladbollar

Publicerat:
2022-12-14Chokladbollar är klassiska bakverk som alltid uppskattas. Dessutom behöver du inte använda ugnen. Här har jag smaksatt dem med mintchokladkrisp, men du kan även smaksätta med andra krossade karameller som till exempel saltlakrits eller fruktsmak. Önskar du glutenfritt så byt ut till glutenfria havregryn. Laktosfritt, byt ut smör till laktosfritt. Mjölkfritt, byt ut smör till veganskt alternativ till exempel kokosolja. Kontrollera också på karamellernas innehållsdeklaration så att de är laktos- respektive mjölkfria. Bollarna går bra att förbereda och frysa in i förväg.
Ingredienser
- 4dlhavregryn
- 150gsmör, rumstempererat
- 1dlströsocker
- 2dlchokladfyllda mintkarameller, krossade i mortel
- 0,75dlkakao
- 2tskvaniljsocker
- 2mskstarkt kaffe/espresso
- 1nypa(or)salt
Till rullning:
- polkaströssel eller kokos
Så lagar du
Receptet är beräknat till cirka 20 st. bollar.
1. Blanda samtliga ingredienser.
2. Forma till bollar och rulla i strössel.