Kabak salatsi – Turkisk zucchinisallad med yoghurt

Publicerat:
2024-08-20Tillagningstid:
Den här krämiga zucchinisalladen passar som tillbehör vid maten eller att avnjutas med en bit bröd. Perfekt till grillat och är väldigt god att servera med lax.
Ingredienser
4portioner
- 2stzucchini
- 3dlturkisk yoghurt
- 0,5citron
- ca 0,5 dlfinhackad färsk dill
- 1vitlöksklyfta
- ca 4-5mskgrovhackade valnötter (kan uteslutas)
- Olivolja till stekning
- Salt & peppar
Så lagar du
- Riv zucchinin på grova sidan av rivjärnet.
- Pressa försiktigt ur lite vatten från zucchinin med händerna.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek zucchinin i 4-5 min. Låt sedan zucchinin svalna.
- Blanda yoghurt, finhackad eller pressad vitlöksklyfta, juice från citron, dill, salt och peppar i en skål.
- Vänd sedan i zucchini och valnötter. Blanda och låt gärna stå i stunden innan servering.
- Ringla över olivolja och servera yoghurtsalladen som tillbehör vid maten eller njut av den med en bit bröd.