Kabak salatsi – Turkisk zucchinisallad med yoghurt

En grön skål med vit zucchinisås toppad med chiliflakes och gröna örter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här krämiga zucchinisalladen passar som tillbehör vid maten eller att avnjutas med en bit bröd. Perfekt till grillat och är väldigt god att servera med lax.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    zucchini
  • 3dl
    turkisk yoghurt
  • 0,5
    citron
  • ca 0,5 dl
    finhackad färsk dill
  • 1
    vitlöksklyfta
  • ca 4-5msk
    grovhackade valnötter (kan uteslutas)
  • Olivolja till stekning
  • Salt & peppar

Så lagar du

  1. Riv zucchinin på grova sidan av rivjärnet. 
  2. Pressa försiktigt ur lite vatten från zucchinin med händerna. 
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek zucchinin i 4-5 min. Låt sedan zucchinin svalna. 
  4. Blanda yoghurt, finhackad eller pressad vitlöksklyfta, juice från citron, dill, salt och peppar i en skål.
  5. Vänd sedan i zucchini och valnötter. Blanda och låt gärna stå i stunden innan servering. 
  6. Ringla över olivolja och servera yoghurtsalladen som tillbehör vid maten eller njut av den med en bit bröd. 

Dela det här receptet med dina vänner!