Kaffeknäcke med varm ostdipp

Kaffeknäcke med ostdipp

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    gammalt torrt bröd
  • 40g
    kaffesump
  • ½msk
    fänkålsfrön
  • 25g
    smör
  • ½msk
    flingsalt
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1dl
    vatten

Ostdipp

  • 100g
    hårdost, riven
  • 1dl
    grädde
  • salt och peppar
  • 1ask(ar)
    smörgåskrasse

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 125°. Mixa det torra brödet i matberedare tillsammans med kaffesump, mortlade kryddor, smör, vetemjöl och salt. Häll i vatten tills det blir en deg som släpper kanterna.
  2. Kavla ut supertunt mellan bakplåtspapper. Nagga med gaffel och grädda i ugn tills knäcket blir krispigt och lätt rostat. Öppna luckan någon gång för att släppa ut fukt.
  3. Servera knäckebrödet med den varma ostdippen och smörgåskrasse.

Ostdipp

  1. Koka upp grädden och häll den över osten, mixa slät och smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!