Karoto Keftedes - grekiska morotsbiffar

Publicerat:
2023-02-16Ingredienser
4portioner
- 700gmorötter
- 2stsalladslökar, eller 1 liten rödlök
- ca 0,5dlfinhackad persilja
- 2mskfinhackad dill
- 100gfetaost
- 1stägg
- 1dlströbröd
- 1tskspiskummin
- salt & peppar
Så lagar du
Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, finhacka salladslök, dill och persilja. Smula fetaosten och blanda sedan ihop alla ingredienser till biffarna. Låt smeten stå och svälla i 5 min.
Forma små biffar. Pressa biffarna med händerna när du formar dom så håller dom lättare ihop. Hetta upp olja och stek biffarna ca 5 min på varje sida på medelvärme. Vänd inte biffarna för ofta, då kan dom lätt falla isär. Servera kalla eller varma med önskat tillbehör.