Karoto Keftedes - grekiska morotsbiffar

Morotsbiffar och citronklyftor på en turkos tallrik.

Ingredienser

4portioner

  • 700g
    morötter
  • 2st
    salladslökar, eller 1 liten rödlök
  • ca 0,5dl
    finhackad persilja
  • 2msk
    finhackad dill
  • 100g
    fetaost
  • 1st
    ägg
  • 1dl
    ströbröd
  • 1tsk
    spiskummin
  • salt & peppar

Så lagar du

Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, finhacka salladslök, dill och persilja. Smula fetaosten och blanda sedan ihop alla ingredienser till biffarna. Låt smeten stå och svälla i 5 min. 

Forma små biffar. Pressa biffarna med händerna när du formar dom så håller dom lättare ihop. Hetta upp olja och stek biffarna ca 5 min på varje sida på medelvärme. Vänd inte biffarna för ofta, då kan dom lätt falla isär. Servera kalla eller varma med önskat tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!