Lammfärsbiffar 50/50

Ett grönt serveringsfat med lammfärsbiffar som ligger på persiljeblad och med picklad rödlök vid sidan av.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    aubergine
  • 500g
    lammfärs
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    finhackad persilja
  • ½dl
    finhackad mynta
  • 2msk
    finhackad rosmarin
  • 1st
    ägg
  • citronzest från 1 citron
  • salt och peppar
  • 2 msk smör och 2 msk olivolja att steka i

Persiljesallad

  • 1st
    rödlök
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • ½tsk
    salt
  • 1nypa(or)
    socker
  • 2knippa(or)
    bladpersilja
  • 1-2msk
    olivolja

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär aubergine i skivor och lägg i ett durkslag med salt emellan. Låt stå i ca 20 minuter. 
  3. Torka ordentligt. Skär i tärningar och vänd i lite olivolja. 
  4. Lägg på en plåt och rosta i lite olivolja. 
  5. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. 
  6. Vänd då och då. 
  7. Låt svalna något.
  8. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna och forma till avlånga eller runda biffar. (prova gärna att steka lite av färsen för att smaka av)
  9. Sätt ugnen på 175 grader.
  10. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. 
  11. Stek cirka 1/3 av biffarna åt gången, runt om, på medelstark värme tills de fått fin färg. 
  12. Stek resten av biffarna. 
  13. Lägg dem i en ugnsform och låta dem bli färdiga i ugnen tills de har en innertemperatur på 70 grader.
  14. Servera med cous-cous eller potatis – prova gärna tielle till -potatisgratäng från Bari.

 

Persiljesallad

  1. Skala och skär löken så tunt du kan. 
  2. Lägg i en skål och slå över vinäger, salt och socker. 
  3. Låt stå en stund. 
  4. Knipsa persiljekvistar från stjälkarna och vänd ner med löken.
  5. Smaka av med salt och ringla över lite olivolja.

Dela det här receptet med dina vänner!