Langos med kallrökt renstek, pepparrotskräm och enbärsäpple

Ingredienser
- 200gkallrökt renstek (från delidisk, tunna skivor)
- 1ask(ar)krasse
Pepparrotskräm
- 2dlcréme fraiche
- 1citron
- 100gpepparrot
- 1tskhonung
- salt och peppar
Picklad enbärsäpple
- 5enbär
- 2äpplen
- ½dlströsocker
- ½dläppelcidervinäger
- 2,5dlvatten
- salt
Så lagar du
Grundrecept på langos hittar du här.
Pepparrotskräm
- Skala pepparroten och riv på ett zestjärn eller den fina delen på rivjärnet.
- Rör ihop med resterande i ingredienserna, använd zest från 1 citron och juice från 1/2. Smaka av med salt och peppar.
Picklad enbärsäpple
- Krossa enbären med exempelvis skaftet på en kniv, lägg i en liten kastrull och ha i allt förutom äpplet, koka upp lagen och låt svalna en aning.
- Skär äpplena i små kuber eller mandolina/skär i lövtunna skivor. Häll lagen på äpplen och ställ i kylen i minst 30 minuter.
- Toppa din langos med några skivor kallrökt renkött, lite picklad äpple, pepparrotskräm och strössla slutligen över lite krasse.