Langos med kallrökt renstek, pepparrotskräm och enbärsäpple

Langos.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

  • 200g
    kallrökt renstek (från delidisk, tunna skivor)
  • 1ask(ar)
    krasse

Pepparrotskräm

  • 2dl
    créme fraiche
  • 1
    citron
  • 100g
    pepparrot
  • 1tsk
    honung
  • salt och peppar

Picklad enbärsäpple

  • 5
    enbär
  • 2
    äpplen
  • ½dl
    strösocker
  • ½dl
    äppelcidervinäger
  • 2,5dl
    vatten
  • salt

Så lagar du

Grundrecept på langos hittar du här.

Pepparrotskräm

  1. Skala pepparroten och riv på ett zestjärn eller den fina delen på rivjärnet. 
  2. Rör ihop med resterande i ingredienserna, använd zest från 1 citron och juice från 1/2. Smaka av med salt och peppar. 

Picklad enbärsäpple

  1. Krossa enbären med exempelvis skaftet på en kniv, lägg i en liten kastrull och ha i allt förutom äpplet, koka upp lagen och låt svalna en aning. 
  2. Skär äpplena i små kuber eller mandolina/skär i lövtunna skivor. Häll lagen på äpplen och ställ i kylen i minst 30 minuter. 
  3. Toppa din langos med några skivor kallrökt renkött, lite picklad äpple, pepparrotskräm och strössla slutligen över lite krasse. 

Dela det här receptet med dina vänner!